Az éremverde alapjait id. Szabó Géza (1895-1968) rakta le, aki 1930-ban szerzett ötvös mesterlevelet. Az ő ideje alatt öntött, vert és domborított érmek, plakettek, veretek készültek. 1984-től fia, Szabó Géza a régi berendezéseken, gépeken indította újra a vert érmek készítését. Az általa készített érmék az eltelt évek alatt eljutottak az ország minden részébe, sőt a határokon túlra is. Megújította a műhelyt, a gépeket, a technológiát. Működése alatt vált az éremverde országosan ismert, elismert céggé. Közel 3000 különféle emlékérem készült keze alatt. Halálát követően fia, Tamás folytatja az eddig megkezdett tevékenységet.

 

 

A folyamatos technológiai fejlesztések mellett még ma is meghatározó a szerszám készítésben a kézi vésés, a kézműves munka, mely egyedivé teszi az itt készült érmeket. Az Éremverdében az ország legjobb szobrászművészeinek tervei alapján készülnek a legváltozatosabb témájú érmek. Ez a műhely adja bázisát annak az új szobrászgenerációnak, akik a fenti technológia lehetőségét kihasználva újraélesztették a magyar éremművészetet. A változatos képi- és formavilág és az évről évre fejlődő éremkészítés együtt segítette a magyar éremművészet újraéledését és virágzását.

 

 

A műhely kizárólag vert érmeket készít, melyek minőségét a Képző- és Iparművészeti Lektorátus zsűrije is megerősít. Az elkészült veretek mérete a 10 mm-es átmérőtől egészen a 60 mm-esig terjed. Készülnek aranyból, ezüstből és bronzból, éremnek, jelvénynek, kitűzőnek, valamint szárazbélyegzőnek. Napjainkban reneszánszát éli az éremkiadás, melyet csak megerősít referencia listánk. A műhelyben készült érmek “jellegzetessége”, hogy egyedi, kis sorozatban is kiadható, tartós – akár 100 éven át folyamatosan újraverhető-, nemesfémből és bronzból készült iparművészeti remekek.