A kamaratárlat megnyitóján L. Simon László főigazgató kiemelte: a Madách-kiállítás finom jelzés, amivel a múzeum azt fejezi ki, hogy milyen fontos számára a nagyszerű drámaíró. A tárlat legjelentősebb művének kortárs művészeti reflexiójára épül.

A kiállítást Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója nyitotta meg, az érmeket Igari Antal, a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezetének elnöke mutatta be. Kiemelte, az éremsorozatot nem megrendelésre, hanem a Madách-év ihletésére készítette el Szabó Imrefia Béla. A kiállításon bemutatott érmeken Az ember tragédiája egy-egy színének jelenetei, a másik oldalon pedig Madách Imre portréja szerepel.

(Forrás: https://magyarnemzet.hu/kultura/2023/10/ermesorozat-idezi-madach-fo-muvet)

Szabó Imrefia Béla szobrászművész, Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Szabó Tamás ötvös és L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója a Madách 200 – Jelenetek a Tragédiából című kamarakiállítás megnyitóján (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)